Goed vlees en veel lef

Toen we 10 jaar geleden biefstuk introduceerden die in de magnetron te bereiden is, kon niemand geloven dat het mogelijk was. Maar we bewezen dat het kon: een malse biefstuk uit de magnetron, alsof het vlees in de pan gebakken was. In 2008 namen we de Horecava Allover Innovation Award in ontvangst. Dat was het begin van een eigen bedrijf in gegrilde vleesproducten. Klinkt lekker op papier maar het ging niet van een leien dakje.

Daar sta je dan met je biefstuk
We hadden niet alleen een missie, we wáren ook op een missie. Lang geleden was er een afspraak met een maaltijdproducent in Duitsland. Daar aangekomen zei de beste man dat hij weliswaar de afspraak had gemaakt maar eigenlijk niet geïnteresseerd was in onze biefstukken. In plaats van in de auto te stappen en de terugreis te aanvaarden, hebben we de man toch zo ver gekregen dat we biefstukken mochten bereiden in zijn keuken. Het resultaat: smakelijke biefstukken en een lyrische keukencrew…

Dat smaakte naar meer
Het afgelopen decennium hebben we een gevarieerd assortiment gegrilde en gebraden vleesproducten ontwikkeld. Alles volgens hetzelfde procedé en gebaseerd op het principe van clean label: geen of zo weinig mogelijk e-nummers. Dat bleek een antwoord op een vraag waar slechts weinigen toen bij stil stonden. Wat voor invloed hebben e-nummers op onze gezondheid?

Alles heeft een prijs
Ondertussen weten we meer. Bewust en gezond eten is eigenlijk elke dag trending topic. Minder vlees eten ook. Als ondernemer in vlees kan ik dat, hoe tegenstrijdig ook, alleen maar onderschrijven. Eet minder vlees, maar wel béter vlees. De stap van clean label naar diervriendelijk, biologisch vlees is een logische. We zouden het vandaag nog doen, maar dan moeten onze klanten en hún klanten wel bereid zijn de letterlijke en figuurlijke prijs daarvoor te betalen. Wie weet wat de toekomst brengt.

7 mei 2018